Minik Kalpler Kreşi Etkinlikleri

Minik Kalpler Kreşinde öğrencilerimiz, öğrenme olayını etkinlikler ile gerçekleştirirler. Minik Kalplre Kreşinde belli başlı etkinlikler şunlardır. Okuma yazma, Gez, Drama, Halk Oyunları, Müzik, Drama, Fen ve Doğa, Sanatsal ve Yaratıcı Etkinlikler, Türkçe Dil Etkinlikleri, Oyun Etkinlikleri Bunlar aşağıda sırasıyla açıklanmıştır.

Drama Etkinlikleri

Fen Ve Doga Etkinlikleri

Gezi Etkinlikleri

Halk Oyunları Etkinlikleri

Muzik Etkinlikleri

Okuma Yazma Etkinlikleri

Oyun Etkinlikleri

Sanatsal ve Yaratıcı Etkinlikler

Turkce Dil Etkinlikleri

• Drama Etkinlikleri

Canlandırma ve somutlaştırma becerisi ile birlikte çocukların içlerindeki yaratıcılığı ortaya çıkarmayı amaçlayan etkinliktir. Oyun kurgulama, başka bir kimliğe bürünme, kendini ifade edebilme becerilerinin gelişimi hedeflenmektedir
  • Fen Ve Doga Etkinlikleri

Öğrenme ve araştırma isteklerini arttıran, merak uyandıran gözlemler, deneyler, geziler ve proje çalışmalarından oluşan etkinliklerdir.
  • Gezi Etkinlikleri

Yıl boyunca işlenen konulara uygun araştırma-inceleme gezileri düzenlenir. Gezilerle çocukların araştırma yaptıkları konuları yerinde inceleme ve somut deneyimler kazanmaları hedeflenir.
  • Halk Oyunları Etkinlikleri

Yaşamda önemli ölçüde mutluluğa,sosyalleşmeye ve daha birçok sosyal ve fiziksel gelişime katkısı olan geleneksel halk oyunlarımız ve modern dansta alanında uzman öğretmenimiz çocuklarımıza rehberliğiyle katkıda bulunacaktır.
  • Muzik Etkinlikleri

Ritim duygusu, müzik kulağı, müzik ilgisi ve müzik becerisini geliştiren, Orff Yöntemi ile müzik yapmanın keyfini yaşatan etkinliktir.
  • Okuma Yazma Etkinlikleri

Küçük yaştaki öğrencilerin eğik el yazısını öğrenmesi daha kolaydır. Çünkü, eğik el yazısı, dik temel harflere göre daha kolay motor beceriler gerektirmektedir. Bu durum göz önüne alındığında , erken yaşlarda kayıt edilmiş öğrenciler için, eğik el yazısı ile ilk okuma-yazma eğitimi verilmesinin bazı yararlar sağlayabileceğini söylemek mümkündür. Masa da uzun süre oturabilme, ilgisinin dağılmasını önleme gibi bir çok fayda sağlanmaktadır. Bu çalışmalarımız haftanın beş günü yapılmaktadır.
  • Oyun Etkinlikleri

İlgi köşelerindeki çalışmaları kurallı grup ve bireysel oyunları içeren, doğal öğrenme ortamları oluşturmayı hedefleyen etkinliklerdir.
  • Sanatsal ve Yaratıcı Etkinlikler

Boya çalışmaları, yoğurma maddeleri ile çalışma, kağıt işleri, artık malzeme ile çalışma, proje çalışmaları, kolaj çalışmaları gibi farklı etkinlikleri içeren ve çocukların sanatsal yaratıcılıklarını destekleyen etkinliklerdir.
  • Turkce Dil Etkinlikleri

Dinleme becerisini arttıran, özellikle anadili ile duygularını ve düşüncelerini etkili ve özgürce ifade etmelerini sağlayan etkinliklerdir.Türkçe etkinliği içinde tekerlemeler, parmak oyunları, şiir, bilmece, sohbet, resimli kitap okuma, öykü anlatma, taklit oyunları, pandomim, dramatizasyon, öykü tamamlama vb. etkinlikleri yer alır. Türkçe etkinlikleri çocukların Türkçe’yi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamasını amaçlar ve sözcük dağarcıklarını geliştirilmesini destekler. Sözcük dağarcığı gelişen çocuğun, kelime tanımlama becerisi gelişir, dile hakimiyeti artar ve tüm bunların uzantısında da okul başarısı desteklenir.
  • Turkce Dil Etkinlikleri

2011 yılından bugüne Siverek ilçesinin gururu sektördeki en ciddi kurum ve ilçedeki ilk özel kreştir. .

E-Bülten

This module can not work without the AcyMailing Component